Παραλία Μικρή Βίγλα

Νάξος Παραλίες

Στη νοτιοδυτική πλευρά της Νάξου η παραλία Μικρή Βίγλα, σε απόσταση 16 χλμ νότια της Χώρας του νησιού, αποτελεί ουσιαστικά φυσική συνέχεια των υπόλοιπων δημοφιλών παραλιών της Νάξου: του Αγίου Γεωργίου, της Αγίας Άννας, του Αγίου Προκοπίου και της Πλάκας.

Η Μικρή Βίγλα τα χρόνια τα παλιά, όπως μαρτυρά και το όνομα της, αποτελούσε το δυτικό παρατηρητήριο του νησιού, απ’ όπου ατενίζοντας την ανοιχτή θάλασσα οι κάτοικοι έβλεπαν έγκαιρα την άφιξη των πειρατών. Οι βίγλες στην κορυφή του λόφου χρησίμευαν ώστε να στέλνονται τα μηνύματα –με φωτιές και καπνό- στα υπόλοιπα μέρη του νησιού, ώστε οι Ναξιώτες να προλάβουν να προετοιμαστούν για τον επικείμενο κίνδυνο.


Σήμερα η παραλία της Μικρής Βίγλας στη Νάξο προσφέρει εξίσου σημαντικές υπηρεσίες: διασκέδασης, χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς. Ουσιαστικά πρόκειται για δύο παραλίες οι οποίες διαχωρίζονται μεταξύ τους από μια βραχώδη «γλώσσα». Πρόκειται για τις παραλίες της Παρθένου και της Σαχάρας. Μια απέραντη ουσιαστικά έκταση ξανθιάς άμμου, που βρέχεται από πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά.

Η Μικρή Βίγλα της Νάξου είναι εξαιρετικά δημοφιλής όχι μόνο στους λουόμενους, καθώς υπάρχουν πολλά απάνεμα σημεία στον μικρό της όρμο, για να απολαύσουν το μπάνιο τους αλλά και για να βρουν καταφύγιο μικρά σκάφη, όταν ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου αλλά και στους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, αφού εδώ θα βρουν τις ιδανικές καιρικές συνθήκες για να ασκηθούν στο windserfing και στο kiteserfing.

Τα καταλύματα, οι ταβέρνες και η οργανωμένη, με ομπρέλες και ξαπλώστρες, παραλία έχουν αναγάγει τη Μικρή Βίγλα σε ένα από τα πλέον δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της Νάξου. Τη γραφική παραλία συμπληρώνει το νησάκι της Παρθένου, που πήρε το όνομα του από το μικρό ξωκλήσι που δεσπόζει πάνω του.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΙΚΡΗ ΒΙΓΛΑ - ΝΑΞΟΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ