Νάξος Τοπικά Προϊόντα

Τοπικά Προϊόντα της Νάξου

Η Νάξος δεν μόνο είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων αλλά και το πιο παραγωγικό. Στην Νάξο παράγονται μια σειρά από αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα που έχουν κερδίσει πανελλήνια και παγκόσμια αναγνώριση. Ανάμεσα τους οι περίφημες πατάτες Νάξου, η Γραβιέρα της Νάξου που είναι πλέον ΠΟΠ, αλλά και πολλά άλλα προϊόντα με τοπικό χαρακτήρα όπως το διάσημο σε όλο τον κόσμο Κίτρο της Νάξου.

Νάξος Τοπικά Προϊόντα

Σημαντικό ρόλο για τα δημιουργία των μοναδικών αυτών προϊόντων έχουν παίξει οι καιρικές συνθήκες, η σύσταση του εδάφους της Νάξου και η αγάπη των παραγωγών για τα προϊόντα τους.

Κίτρο Νάξου

Το κίτρο της Νάξου είναι ένα μοναδικό προϊόν σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι ένα λικέρ που παράγεται από τα φύλλα της Κιτριάς ή Κιτρόδεντρου. Η παραγωγή εσπεριδοειδών και κίτρων έχει μεγάλη παράδοση στην Νάξο...περισσότερα


Γραβιέρα Νάξου

Στην Νάξο υπάρχει μεγάλη τυροκομική παράδοση η οποία έχει οδηγήσει σε μοναδικά προϊόντα.  Ένα από τα τυριά της Νάξου που έχει γνωρίσει παγκόσμια αναγνώριση είναι η πασίγνωστη γραβιέρα Νάξου...περισσότερα


Πατάτες Νάξου

Όπως και άλλα τοπικά προϊόντα στην Ελλάδα που έχουν αναδειχθεί στην συνείδηση και στην προτίμηση των καταναλωτών μέσα από μια μακροχρόνια παράδοση.
Έτσιι και οι πατάτες της Νάξου...περισσότερα

ΝΑΞΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ