Γραβιέρα Νάξου

Η Γραβιέρα είναι Τυρί της Νάξου Π.Ο.Π.

Στην Νάξο υπάρχει μεγάλη τυροκομική παράδοση η οποία έχει οδηγήσει σε μοναδικά προϊόντα.  Ένα από τα τυριά της Νάξου που έχει γνωρίσει παγκόσμια αναγνώριση είναι η πασίγνωστη γραβιέρα Νάξου. Η γραβιέρα Νάξου παρασκευάζεται από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα ή και με προσθήκη μικρού ποσοστού πρόβειου γάλακτος.

Γραβιέρα Νάξου


Τα γενικά χαρακτηριστικά της γραβιέρας Νάξου είναι ότι πρόκειται για ένα σκληρό τυρί με χρώμα χρυσοκίτρινο και με διάσπαρτες τρυπούλες μέσα στην συμπαγή του μάζα. Η υγρασία της γραβίερας Νάξου είναι 38%,  τα λιπαρά είναι 40%, ενώ η περιεκτικότητα σε αλάτι κυμαίνεται από 1,2-3%. Η γραβιέρα Νάξου είναι ένα προϊόν ΠΟΠ  από το 1996 και θα την βρείτε σε καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεγάλος παραγωγός γραβιέρας  είναι η   Ένωση γεωργικών  συνεταιρισμών  Νάξου, όμως γραβιέρα Νάξου παράγουν και μικροί ή μεγαλύτεροι  ανεξάρτητοι παραγωγοί.

ΝΑΞΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ